Ο διαλογισμός που ξεκίνησα διαβάζοντας ένα βιβλίο

Ο διαλογισμός που ξεκίνησα διαβάζοντας ένα βιβλίο

kaiti

Ο διαλογισμός που ξεκίνησα διαβάζοντας ένα βιβλίο

από την Καίτη Φαρμάκη

Ο διαλογισμός είναι πλέον η απόλυτη τάση. Δεν είναι περίεργο. Αν σκεφτείς την τρέλα στην οποία ζούμε καθημερινά είναι κρίμα να μην ψάξουμε να βρούμε μέσα μας το κομμάτι εκείνο που είναι ήσυχο, ασφαλές, ανώτερο και σοφό!

Πηγή: www.anewlife.gr

Το καλοκαίρι διάβασα το βιβλίο “Διαλογισμός Εύκολα και Αποτελεσματικά” του Light Watkins από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Το βασικό που προτείνει ο Watkins, Καλιφορνέζος δάσκαλος διαλογισμού με χιλιάδες μαθητές -ανάμεσα τους και η Meghan Markle-, είναι να κάνεις διαλογισμό όσο πιο άνετα μπορείς.

 

Προτείνει να μην ακολουθήσεις στερεότυπα που σε καταπιέζουν νοητικά και κυρίως σωματικά.

 

Μπορείς να καθίσεις στην πιο άνετη για εσένα θέση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις διαλογισμό στην καρέκλα ή στον καναπέ σου με την πλάτη σου ακόμα και απόλυτα χαλαρή.

 

Δεν προτείνει να κάνεις διαλογισμό για περισσότερες από δυο φορές την ημέρα και από 20 λεπτά την κάθε φορά.

Σου ζητάει να μην αποθαρρυνθείς από το γεγονός ότι οι σκέψεις θα κάνουν πάρτι στο μυαλό σου από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις να διαλογίζεσαι. Σκέψεις είναι και πετάγονται όποτε θέλουν. Μπορείς να απαγορεύσεις σε ένα μωρό παιδί να ανοίξει όλα τα συρτάρια για να δει τι ξεχασμένο έχουν μέσα; Έτσι είναι και οι σκέψεις. Μόλις τους πεις να μείνουν σιωπηλές εκείνες θα κάνουν και τον περισσότερο θόρυβο, οπότε η μόνη λύση είναι η αποδοχή τους.

Μάλιστα προτείνει να κάνεις τον διαλογισμό σου με τις αρχές του Α.Π.Λ.Α.
Αγκάλιασε κάθε σου σκέψη
Παραιτήσου από την προσδοκία του πώς θα ήθελες να είναι ο σωστός διαλογισμός
Λύσου και παρατήρησε όσα συμβαίνουν στο σώμα και τον νού σου κατά τη διάρκεια του διαλογισμού σου
Αποδέξου τις σκέψεις σου, χαρούμενες, λυπημένες, καταστροφικές, αγχώδεις.

Ο Light Watkins υποστηρίζει ότι διαλογίζεσαι σωστά και αποτελεσματικά όταν δεν καταλαβαίνεις ότι διαλογίζεσαι.

Μάλιστα, το παρομοιάζει με τον ύπνο.

Όσο κοιμάσαι δεν ξέρεις ότι κοιμάσαι, έτσι δεν είναι; Καταλαβαίνεις ότι κοιμήθηκες μόνο όταν ξυπνήσεις.

Οπότε, δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις σκληρά και συνειδητά να φτάσεις στο σημείο εκείνο που δεν υπάρχει σκέψη και που κατακτάς την Ένωση.
Καταλαβαίνεις ότι έχεις κάνει σωστά τον διαλογισμό σου μόνο όταν βγεις από αυτόν και συνειδητοποιήσεις ότι για κάποιες στιγμές ηρέμησες πραγματικά και βαθιά.

Θα μπορούσε ο διαλογισμός που προτείνει ο Light Watkins να είναι ο διαλογισμός χωρίς κανόνες, όμως, ευτυχώς, έχει και κάποια πράγματα που καλό είναι να τα ακολουθήσεις.

Σου ζητάει να καθίσεις ήρεμα και στην πιο άνετη για εσένα θέση, εκτός από ξαπλωμένος, και να επαναλαμβάνεις το ΑααααααΧμμμμμμμμ!
Στην αρχή σχετικά δυνατά και σταδιακά όλο και πιο σιγά μέχρι που απλά θα το σκέφτεσαι.
Να επιστρέφεις σε αυτόν τον ήχο κάθε φορά που μια σκέψη θα εμφανίζεται στο μυαλό σου και θα σε αποσυντονίζει.

Να κάνεις καθημερινά διαλογισμό για 90 συνεχόμενες ημέρες για 20 λεπτά, δυο φορές την ημέρα. Αν ξεχαστείς μια ημέρα προτείνει να ξεκινήσεις τον κύκλο των 90 από την αρχή.
Όταν ολοκληρώσεις τις 90 ημέρες θα έχεις φτάσει σε ένα πολύ επίπεδο ηρεμίας, της ικανότητας να διαλογίζεσαι και του να βρίσκεις μόνος τις απαντήσεις σε όσα σε απασχολούν.

Επίσης, σου ζητάει να κάνεις μια δωρεά στην αρχή των 90 ημερών. Ο δικός του δάσκαλος ζήτησε να είναι το εισόδημα μια εβδομάδας. Αυτό το ποσόν μπορείς να το διαθέσεις σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Γενικά, δώσε κάτι το οποίο δυσκολεύεσαι να δώσεις ή να χαρίσεις.

Υποστηρίζει, και για να το λέει έτσι θα είναι, ότι όσο πιο μεγάλο είναι αυτό που δίνεις ή θυσιάζεις, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η αφοσίωση σου άρα και η ανταμοιβή που θα πάρεις.

Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι οδηγίες του Light Watkins στο βιβλίο “Διαλογισμός Εύκολα και Απλά”.
Πραγματικά στο βιβλίο του θα διαβάσεις πολλές περισσότερες λεπτομέρειες για να πάρεις απόφαση να ξεκινήσεις διαλογισμό. Είναι γραμμένο εύκολα αλλά με ουσιαστικές πληροφορίες.

Προσωπικά δοκίμασα την τεχνική του, αναφέρομαι στο ΑααααααΧμμμμμμ και στην επανάληψη των 90 ημερών, είμαι στη 12η, και είναι κάτι που θα δοκίμαζα αν ήμουν εντελώς καινούργια στον χώρο του διαλογισμού.

Leave your thought here

Διαλογισμοί

Αποτοξίνωση με τη βοήθεια των Νεράιδων

Καλώς ήρθες σε έναν ακόμα διαλογισμό του dialogismos.gr! Ο συγκεκριμένος...

Μια νέα πόρτα ανοίγει

Ένας διαλογισμός που θα μιλήσει στην καρδιά σου και θα...

Αγάπη και Αφθονία

Καλώς ήρθες σε αυτόν τον δυνατό διαλογισμό υλοποίησης! Μια ευκαιρία...

Ο Εσωτερικός Φρουρός σου

Ένας αγαπημένος και δυνατός διαλογισμός που θα σου δώσει τη...