Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Μάθε όσα πρέπει να ξέρεις σχετικά με το διαλογισμό και το πως να ξεκινήσεις

Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα από τα παρακάτω προγράμματά μας:

Και την ημέρα που θα νιώσεις έτοιμη/έτοιμος κάνε και έναν από τους Διαλογισμούς μας των 20 λεπτών!

Μπορείς να κλείσεις τα μάτια και να χαμηλώσεις το βλέμμα. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα, κράτησε χαλαρά ανοιχτά τα μάτια σου.

Όσο θα προχωράνε οι ημέρες θα νιώθεις την ανάγκη να κλείσεις τα μάτια σου γιατί το μέσα σου είναι απείρως ό,τι πιο συναρπαστικό έχεις συναντήσει!

Σαν τον Βούδα καθόταν μόνο ο… Βούδας! Εσύ, για αρχή, μπορείς να καθίσεις σε μια θέση που θα αισθάνεσαι μικρός θεός, δηλαδή, άνετα!

Δηλαδή, για αρχή ακούμπησε π.χ. σε έναν τοίχο, κάθισε στην καρέκλα σου, στο πάτωμα, σε μαξιλάρα ή ξάπλωσε.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να έχεις μια ανοιχτή στάση σώματος: δηλαδή, να μην σταυρώνεις τα χέρια στο στήθος σου ή τα πόδια σου.

Και να θυμάσαι ότι όσο προχωράς στους διαλογισμούς σου θα θελήσεις να έχεις τη σπονδυλική σου στήλη σε μια πιο ουδέτερα ορθή στάση. Θα σε βοηθάει στη συγκέντρωση σου και στη ροή της ενέργειας.

Ψυχολογικά δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.

Πρακτικά όσο λιγότερους περισπασμούς έχεις από το περιβάλλον σου τόσο καλύτερα. Κλείσε τις ειδοποιήσεις στο κινητό σου, φρόντισε να μην σε ενοχλήσει κάποιος ή κάτι, κι αν ανάψεις κάποιο κεράκι να το τοποθετήσεις κάπου όπου θα υπάρχει απόλυτη ασφάλεια.

Καλό είναι να απενεργοποιήσεις τον ήχο και τις ειδοποιήσεις. Άλλωστε χρειάζεται να το κάνεις μόνο για 5, 10, 20 ή 30 λεπτά. Το σύστημά σου χρειάζεται αυτά τα λίγα λεπτά συγκέντρωσης για να ηρεμήσει, να ανασυγκροτηθεί και να εμπνευστεί.

Να επικεντρώσεις στη φυσική αναπνοή σου, να συγκεντρωθείς στο Εδώ και Τώρα και να ακολουθήσεις τις οδηγίες.

Σε κάθε διαλογισμό μιλάμε για τις σκέψεις που έρχονται στο μυαλό και που αν δεν τους δώσουμε προσοχή… παρεξηγιούνται και φεύγουν όπως ήρθαν.

Απόλυτα! Άλλωστε πόσο μπορεί να σε βλάψουν μερικά λεπτά ηρεμίας, αναπνοής, επίγνωσης, ενσυναίσθησης, ακόμα και φώτισης, μέσα στην ημέρα;

Οι συνειδητοποιήσεις που θα κάνεις μέσα στα λεπτά του διαλογισμού, ακόμα και αν παροδικά σε ξεβολέψουν, θα σε κάνουν να οδηγήσεις τη ζωή σου σε ένα καλύτερο μονοπάτι.

Κανείς ποτέ δεν πόνεσε κάνοντας διαλογισμό. Οι μόνες που θα… πονέσουν είναι οι παλιές σου πεποιθήσεις, οι συνήθειες που δεν σε εξυπηρετούν πλέον, το άγχος και η περιττή ανησυχία.

Να περιορίσεις τους περισπασμούς. Να ακολουθείς τις αναπνοές. Να παραδίνεσαι ενεργητικά κάθε φορά και περισσότερο. Να σου γίνει ο διαλογισμός μια υπέροχη καθημερινή συνήθεια. Να κάνεις διαλογισμό ακόμα κι όταν εργάζεσαι, περπατάς, μαγειρεύεις. Η ζωή σου θα αλλάξει τόσο που θα γεμίσεις ευγνωμοσύνη.

Το πρώτο σου φιλί σού άρεσε; Είτε ένιωσες εντελώς έξω από τα νερά σου είτε ήταν σαν να φιλούσες χρόνια, με την πρακτική εξελίχθηκες και το ευχαριστήθηκες. Κάπως έτσι και με τον διαλογισμό. Όσο προχωράει θα έχει άλλη… γλύκα! Σε καμία περίπτωση, μην τα παρατήσεις.

Ό,τι είναι η άσκηση για το σώμα είναι ο διαλογισμός για το μυαλό.

Όπως κάθε… μηχάνημα υψηλής ακρίβειας και απόδοσης έτσι και το μυαλό χρειάζεται διαστήματα ξεκούρασης, ηρεμίας και ειρήνης.

Ο Διαλογισμός μπορεί αν σου προσφέρει την ανεκτίμητη αίσθηση του ήσυχου μυαλού. Οι σκέψεις σταματάνε για λίγο, οι καταστάσεις ξεκαθαρίζουν, τα συναισθήματα μπαίνουν στις σωστές τους διαστάσεις.

Και κάπως έτσι σύντομα θα ακούσεις το σύστημα σου να… φωνάζει από ευχαρίστηση.

Κάνοντας γυμναστική βλέπεις τα αποτελέσματα σταδιακά στο σώμα σου. Έτσι και στον διαλογισμό σύντομα θα διαπιστώσεις ότι αυξήθηκαν η προσοχή σου, η ηρεμία σου, η καλή σου διάθεση, η ψυχραιμία και ο τρόπος με τον οποίο βρίσκεις δημιουργικές λύσεις.

Γιατί με ένα πολύ μικρό κόστος έχεις πρόσβαση σε διαλογισμούς στη γλώσσα σου που με συνέπεια, σταθερότητα, εξαιρετική ποιότητα και φροντίδα θα σε οδηγήσουν με αγάπη στο πιο συναρπαστικό ταξίδι που έκανες ποτέ.

Είναι μια επένδυση στην ηρεμία, στη γαλήνη και την πνευματικότητα σου που θα σε βοηθήσει και πρακτικά να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη στο Εδώ και Τώρα.